Active Lifestyle & Outdoor sinds 1994 uw lifestyle & beweegspecialist 

Spinning & SPINPower, al meer dan 25 jaar Spinning op het lesrooster bij Active

Active = Limburgs oudste officiële Spinningcentrum

Spinning staat bij Active al sinds 1997 op het lesrooster en mag zich verheugen in een zeer groot aantal deelnemers. Sinds 2015 bied Active het wattage programma SPINPower aan welke gegeven wordt door gedilpomeerde SPINPower instructeurs welke het beste in iedere deelnemer naar boven halen op speciale wattage Spinningbikes. Langs de reguliere Spinninglessen waarbij alle hartslag-energyzones getraind worden is het nu ook mogelijk om inzichtelijk te zien wat je vooruitgang is als je de SPINPower lessen volgt door middel van een PST test waarbij je persoonlijke wattage omslagpunt getest wordt. Hiermee wordt je trainingsbelastbaarheid zichtbaar en kun je gericht trainen op een vermogenstoename tijdens het fietsen. Active beschikt over een eigen Spinningzaal met ruim voldoende Spinningfietsen en Indoorwalkers.

Spinning krijgt bij Active bijzondere aandacht omdat de eigenaar begin jaren 90 meegewerkt heeft aan de introductie van Spinning in Nederland en zelf veel op de Spinningbike heeft gezeten met de bedenker van Spinning Johnny G. Vanaf het prille begin is Active actief geweest met Spinning en al vele jaren beschikt men over een eigen Spinningzaal welke speciaal gebouwd en ingericht is voor het geven van Spinninglessen. Omdat de leden van Active altijd het beste krijgen op Spinninggebied beschikt men altijd over de topmodellen Spinningbikes, de Blade & Blade ION, welke met het nieuwe Spinningprogramma SPINPower waarbij wattage en vermogenstrainingen bijdragen aan het beter presteren van de deelnemers middels geregelde PST testen. Active is het eerste officiele Spinningcentrum dat beschikt over 3 SPINPower en 5 Star 2 & 3 Spinninginstructeurs waarbij er een wereldprimeur is met het feit dat de jongste gediplomeerde SPINPOwer instructeur ter Wereld bij Active Les geeft.


fitness & circuittraining


Active Lifestyle & Outdoor beschikt over 3 fitnessruimtes welke voorzien zijn van apparatuur van de meest gerenomeerde merken, naast een uitgebreid aanbod aan cardio machines heeft men de beschikking over 4 verschillende trainingszones: 1) fitness & cardio-fitness, 2) een circuit trainingslijn, 3) krachtraining op de plate loaded lijn, en een compleet ingerichte core en functioneel trainings ruimte ingericht in een van de fitnesszalen. Verder is er een speciale ruimte ingericht waar men e GYM kan doen.


Gewichtsconsulent

Active beschikt langs peronal trainers ook over leefstijlcoaches en een gewichtsconsulent. Wil jij geholpen worden met het bereiken van jou persoonlijke gezonde doelen dan kan ons team van deskundige trainers je helpen middels een volgens plan ingezet traject naar een gezondere leefstijl.groepslessen

De volgende groepslessen worden momenteel aangeboden met life instructeur of virtueel:

 • Club-Power
 • Club-Yoga
 • Club-Battle
 • Club-Challenge
 • Club-Dance
 • Club-Core
 • Club-Fiesta
 • Club-Step
 • Club-Fit & Shape
 • Club-Fit 30
 • Club-Shape 30
 • Club-Cycle
 • Fit Snacks: Butt Blaster
 • Fit Snacks: Box Fight
 • Bootcamp
 • Military Bootcamp ( outdoor )
 • Active Cross-Core
 • Spinning
 • Indoorwalking
 • SPINPower
 • ZUMBA
 • Active Cross Core ( outdoor )
 • Fight 2 be Fit
 • Beat Belly core training
 • Muay Thaiboxing
 • Kick-boxing


Outdoor activiteiten

Active bied de onderstaande outdooractiviteiten aan, dit gebeurt in Reuver en of op het eigen buitensportpark te Baarlo.

- bootcamp, - Paintball, - obstakelruns, -kickbike tochten, -18 holes fungolf, -mountainbiken, special-opps trainingen, - meerkampen enz.
Personal training &

lifestyle coaching

Active beschikt over enkele Personal trainers en leefstijl-coaches welke uitgebreid opgeleid zijn en beschikken over een jarenlange ervaring om u te helpen bij het behalen van uw persoonlijke doelstellingen op beweeg en eetgebied. Maak een afspraak om te kijken hoe wij u kunnen helpen met uw persoonlijk doel!

Bedrijfsfitness

Active heeft een rijke historie aangaande bedrijfsfitness en heeft hiervoor enkele programma's met bijbehorende protocollen voor ontwikkeld, welke de duurzame inzetbaarheid van de betrokken werknemers bevorderd. Active werkt met enkele nationaal werkende bedrijven welke bedrijfsfitness voor het bedrijfsleven facaliteren. Vraag ons naar de meerdere mogelijkheden!

Topsport begeleiding &

persoonlijk trainingsplan

@ Active is het mogelijk om ter ondersteuning van je eigen sport een hierop afgestemd trainingsprogramma te krijgen waarbij prestatie leveren in je eigen sportactiviteit het hoofddoel is.

Elk sportend lid van Active heeft indien dit gewenst is de mogelijkheid om een eigen persoonlijk trainingsplan te laten opstellen. Samen met je instructeur wordt een periodisering gemaakt met hierin enkele meetmomenten waarbij het behalen van jouw persoonlijk doel de leidraad is.

eGYM @ Active

bekijk de speciale eGYM pagina


Fitness trainingsmogelijkheden

Active bied diverse trainingsmogelijkheden aan welke specifiek gericht zijn op fitness. Enkele trainingsdoelen en mogelijkheden zijn:

Tabata training

HIIT ( High intensity interval training )

Function training

Crossfit/ Active Cross Core/ core training

Small group HIIT training

Bootcamp training indoor & outdoor

obstakelrun training outdoor

Personal training, small group trainingfunctioneel core training

Onder functioneel core training wordt het trainen van je complete core ( je lichaam zonder armen en benen ) begrepen. Core en functioneel trainen verbetert je core stability waarbij je bij alle dagelijkse bewegingen mee geconfronteerd wordt.


Het versterken van je core ( o.a. houdingsspieren ) laat je lichaam efficienter werken en je mobiliteit wordt hiermee vergroot. Al vele jaren gebruikt door topsporters maar langzaam vinden core-trainingen en core stability-trainingen haar weg naar de all-round sporter. Langs het verbeteren van sportprestaties de manier om gezond oud te worden.@ Active zijn er diverse mogelijkheden voor functioneel trainen of core training. Men kan een aangepast schema krijgen met hierin de nadruk op core training welke men kan uitvoeren in de fitnessruimte waar een speciale corestability trainingshoek gemaakt is en voorzien is van een speciaal core -trainingskooi of men laat onze personal trainers een 1 op 1 training uitvoeren waarbij men speciaal de core traint. Als groepsles kan men deelnemen aan het nieuwe Active Cross-Core welke nu 1 per week onder begeleiding gegeven wordt en de mogelijkheid bestaat om deze training in de vrije-fitness op een speciale core-trainingskooi enkele keren per week te doen.

Muay Thai- Boxing, Kick-boxing

& Fight 2be Fit

Muay Thai en Kick-boxing worden bij Active al sinds haar opening gegeven. Alle lessen worden voornamelijk door de oprichter van Active, Erik Hendrix zelf gegeven en deze beschikt over meer dan 30 jaar ervaring als gediplomeerd A Thai en Kickboxing leraar.

Erik heeft bij het wereldwijd bekende Chakuriki in Amsterdam bij de MTBN ( Muay Thai Bond Nederland ) begin jaren 90 onder leiding van Thom Harinck het hoogste felbegeerde leraar A diploma gehaald. Langs erkend leraar heeft hij ook meer dan 10 jaar als internationaal scheidsrechter en jurylid vele grote gala's meegemaakt en mogen leiden. Zelf heeft hij als wedstrijdvechter de nodige partijen gevochten om over voldoende ervaring te beschikken om doelgericht les te kunnen geven.

2 maal per week vinden er trainingen plaats waarbij techniektrainingen gevolgd worden door combinaties op zak, pad of stoot/trapkussen. Fight 2be Fit is dezelfde training hetzij zonder sparring.

De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.


Fysio-fitness &

revalidatie trainingen

Al sinds de oprichting in 1994 heeft Active haar eigen fysiotherapeut in huis welke tevens opgeleid is als fitnessinstructeur. Wilt u revalideren of een specifiek aangepast programma ter verbetering van uw dagelijks functioneren dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om je revalidatietraining na een ingreep bij ons te doen, onze fysiotherapeut begeleid je persoonlijk en zorgt ervoor dat je snel weer mobiel bent.